Lekker aanmodderen in de blubber

door Annette Bussmann

Leidster Alice klapt het boek over het moddermonster net dicht als Vlinder binnen komt stappen op de Merel bovenin het Speelkasteel. ‘Vlinder het is modderdag! We gaan naar buiten!’, roept Charlie enthousiast en de kinderen maken samen een rondedansje van pret. Kinderen van de kinderopvang en de bso van Kiekeboe modderden vandaag lekker wat aan op de nationale modderdag. De meeste hebben reservekleding mee of laarzen aan. Vies worden mag vandaag, dat is zelfs de bedoeling. Lekker uitleven in de blubber. ‘Iedereen mag meedoen, de kleren kunnen hier ook in de was’, lacht Alice.

Buiten maken de oudste peuters samen modder in een zwembadje en stampen en rollen er heerlijk in rond. ‘Wie durft zijn benen vies te maken?’, roept Alice. Dat hoeft ze geen twee keer te zeggen. ‘Na-na-de na-na’, zingt Amely, ‘Wij worden lekker vie-hies!’ Jip wil zijn schoenen liever niet uit en ook Jesper houdt zijn laarzen liever aan. Ook dat mag. Charlie rolt door het badje. ‘Mag best, ik heb toch schone kleren mee!’

Ook de baby’s beleefden veel plezier met de bak vol modder. Lekker wroeten met de handen en zelfs onze allerjongsten stapten met de voeten door de modderbak. Aan tafel mochten alle baby’s een moddervarken met echte modder inkleuren. En na een heerlijk uur spelen wachtte baby’s een warm bad.