Vraag en antwoord

Deze vraag- en antwoorden zijn bedoeld om het je makkelijk te maken. Als je dat liever doet, bel ons dan gerust om iets te vragen.

Hoe werkt het aanmelden?

Als je overweegt bij ons aan te melden, maak je een afspraak voor een rondleiding. We laten je de groepen en het gebouw zien, vertellen hoe alles bij ons werkt en beantwoorden je vragen. Na het invullen van het aanmeldingsformulier ontvang je van ons de plaatsingsovereenkomst. Na inlevering hiervan is de plaatsing definitief en ben je zeker van de besproken opvang.

 

Vanaf welk moment kan ik aanmelden?

Je kunt aanmelden vanaf het moment dat je zwanger bent.

Moet ik inschrijfkosten betalen?

Het inschrijven is gratis

Kan ik mijn kind af en toe extra brengen?

Ja, je kunt je kind extra brengen. Van extra dagen ontvang je achteraf een faktuur. Dit is dus voordeliger dan een strippenkaart, want je betaalt pas nadat je geweest bent.

Ik ben zwanger en heb al een kind(eren) bij Kiekeboe. Is er plaats voor mijn baby?

Als je 2 maanden voor de gewenste plaatsingsdatum aanmeldt, ben je verzekerd van een plaats voor de baby op de dagen waarop je andere kind(eren) ook komt. Wil je van dagen veranderen, dan doen we ons uiterste best dit voor je te realiseren.

In de kinderopvang is het minimum aantal dagen 1 hele dag (of 2 halve dagen) per week.
In de buitenschoolse opvang is het minimum aantal dagdelen 1 per week. Je kunt kiezen uit: BSO na school + in vakanties, BSO alleen na school, of BSO alleen in vakanties.

Wat is het minimum aantal dagen waarvoor ik moet aanmelden?

In de kinderopvang is het minimum aantal dagen 1 hele dag (of 2 halve dagen) per week.
In de buitenschoolse opvang is het minimum aantal dagdelen 1 per week. Je kunt kiezen uit: BSO na school + in vakanties, BSO alleen na school, of BSO alleen in vakanties.

Krijg ik korting voor mijn tweede of volgende kind(eren)?

Tweede en volgende kinderen krijgen van Kiekeboe geen korting. Wel is de vergoeding van de belastingdienst hoger. Hierdoor betaal je toch minder. Het kind dat de meeste opvang heeft geldt voor de belastingdienst als het eerste kind.

Is flexibele opvang mogelijk?

Ja, het is mogelijk om elke week andere dagen te komen. Je bespreekt een gemiddeld aantal uren per week en mag per week zoveel of zo weinig komen als je wilt.
In de Kinderopvang heb je telkens 8 weken de tijd om je besproken uren te gebruiken.
In de BSO zijn de uren gedurende een jaar te gebruiken.
Heb je meer uren gebruikt dan je besproken hebt, dan ontvang je een faktuur voor de extra afgenomen uren.

Wat zijn de openingstijden?

We zijn open van 7.00-19.00 uur. En op aanvraag om 6.45 uur. Voor een hele dag betaal je 11 uren. Je mag zelf bepalen welke 11 uren je binnen de openingstijden wilt komen. Wil je langer komen dan 11 uren, dan betaal je een verlenging.

Deze vraag- en antwoorden zijn bedoeld om het je makkelijk te maken. Als je dat liever doet, bel ons dan gerust om iets te vragen.

Kan ik ook halve dagen bespreken?

Ja, het is ook mogelijk om halve dagen te bespreken. De ochtend eindigt dan uiterlijk om 13.00 uur en de middag begint op z'n vroegst om 12.30 uur. Voor een halve dag betaal je 5,5 uren.

Kan ik de startdatum van de opvang nog wijzigen?

Als je hebt aangemeld toen je zwanger was, mag je de startdatum wijzigen in uiterlijk 2 weken eerder of 2 weken later dan je oorspronkelijk hebt aangegeven. Je moet ons dit wel uiterlijk 2 weken voordat je wilt starten doorgeven.
Wil je nog eerder starten, vraag ons dan of dit mogelijk is. Wil je nog later starten, dan moeten we de opvang helaas al berekenen. We hebben de plaats immers voor je vrij gehouden.
Als je hebt aangemeld voor een kind dat al geboren was geldt de startdatum die op de plaatsingsovereenkomst staat.

Kan ik een dag omruilen voor een andere dag?

Als er plaats is, kun je incidenteel een dag omruilen voor een andere dag. De leidinggevende bepaalt of dit mogelijk is.

Wat gebeurt er als mijn kind ziek is?

Als je kind ziek is, vragen we je ons te bellen. We rekenen immers op hem of haar en maken ons zorgen als je kind niet komt en we niet weten wat er is.
Als je kind bij ons is en ziek wordt, bellen we je en overleggen met elkaar wat het beste is voor je kind.
Ook als je kind mocht vallen of iets dergelijks bellen we je, zodat je altijd weet hoe het met hem of haar is.

Hoe lang is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is 1 maand.

In de kinderopvang heb je geen opzegtermijn als je kind 4 jaar wordt en in de BSO niet als je kind 12 jaar wordt.

Kan ik de kinderopvang verlengen?

Ik wil mijn kind als hij of zij 4 jaar wordt nog niet direct naar school laten gaan. Is het mogelijk om nog langer in de kinderopvang te blijven? Ja, het is mogelijk om de kinderopvang te verlengen.

Wanneer is het kinderdagverblijf gesloten?

Op de erkende feestdagen zijn we gesloten. Dit is op:
Nieuwjaarsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, Koninginnedag, 2e Pinksterdag, Bevrijdingsdag eens in de 5 jaar, en op 1e en 2e Kerstdag.
Op 24 en 31 december en op Goede Vrijdag sluiten we om 17.00 uur.

Wanneer wordt het bedrag van de opvang van mijn rekening afgeschreven?

Rond de 1e van de maand wordt het bedrag van de opvang van die maand van je rekening geïncasseerd. Eventuele extra afgenomen uren worden na afloop geïncasseerd. Hiervoor ontvang je eerst een faktuur.

Hoe werkt de vergoeding van de belastingdienst?

De belastingdienst betaalt mee aan de kosten van de opvang. Hiervoor moet je uiterlijk 6 weken voor de plaatsingsdatum een aanvraag bij de belastingdienst doen. Het handigste is dit via internet (www.toeslagen.nl), maar je kunt ook een formulier bij de belastingdienst aanvragen. Gebruik voor de aanvraag het aantal uren en de prijs die wij op de plaatsingsovereenkomst vermeld hebben.

Kan Kiekeboe de tegemoetkoming van de belastingdienst voor mij aanvragen?

Ja, we kunnen de tegemoetkoming voor je aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op.

Moet ik als het jaar voorbij is nog iets voor de belastingdienst doen?

Ja, als het jaar voorbij is moet je de definitieve opgave voor de belastingdienst doen. Hiervoor ontvang je begin februari van ons een jaaropgave. Op deze jaaropgave staan ook alle eventueel extra afgenomen uren vermeld.
Let op: als je kind gedurende het jaar van locatie is veranderd, moet je de uren van de beide jaaropgaves van de beide locaties bij elkaar optellen. Indien je dat wilt, helpen we je hierbij.

Moet ik in de vakanties doorbetalen?

Het bedrag van de opvang is altijd gebaseerd op het jaarbedrag. Daarom is het bedrag elke maand hetzelfde en betaal je in de vakanties door. Ook als je in de BSO kiest voor opvang alleen na school of opvang alleen in de vakanties betaal je het hele jaar door en betaal je elke maand hetzelfde bedrag.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden?

De Algemene Voorwaarden staan op deze site. Bovendien sturen we ze op papier altijd mee bij de plaatsingsovereenkomst.

Is het nodig om naast het kinderdagverblijf naar de peuterspeelzaal te gaan?

Nee, het is niet nodig om je kind naast het kinderdagverblijf naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Wij werken met voorschoolse educatie en alles wat de kinderen in de peuterspeelzaal leren, leren ze ook bij ons.

Wat is het pegagogisch beleid van Kiekeboe?

Veel over het pedagogisch beleid kun je lezen op deze site en in onze folder. Wil je meer weten? We hebben het pedagogisch beleidsplan op de website staan. 

Wat is de leeftijdsindeling van de groepen?

In de Kinderopvang hebben we 3 leeftijdsgroepen:

  • de baby-dreumesgroepen voor kinderen van 0 tot ± 2 jaar.
  • de jongste peutergroepen voor kinderen van ± 2 tot ±3 jaar.
  • de oudste peutergroepen voor kinderen van± 3 tot ± 4 jaar.

In de BSO hebben we naar leeftijd ingedeelde groepen.
 

Zijn er vaste leidsters op de groepen?

Ja, elke groep heeft eigen, vaste leidsters. Bovendien heeft elk een kind een mentor, een leidster die speciaal voor hem of haar verantwoordelijk is.

Hoe is de overdracht geregeld?

Bij het halen of brengen van je kind heb je een korte overdracht met de leidster. Omdat de leidsters niet in een dienstrooster werken en hele dagen aanwezig zijn, hebben we geen schriftelijke overdracht in een schriftje. Wel heeft elk kind een eigen map, waar de leidster regelmatig in schrijft en waar we de prachtige kunstwerken van je kind indoen.

Is er een koppeling tussen de scholen en jullie locaties?

Ja, de kinderen van een bepaalde school gaan bij ons allemaal naar een bepaalde locatie. Dat is ook leuk voor de kinderen, omdat ze dan samen met vriendjes en vriendinnetjes bij ons in de BSO zijn.
Vraag ons naar de koppeling tussen de scholen en onze locaties.

Maken jullie foto's van de kinderen?

Ja, we maken regelmatig foto's. 
Deze plaatsen we niet op onze website.

Is er een oudercommissie?

Ja, elke locatie heeft een eigen oudercommissie. Mocht je belangstelling hebben om hierin deel te nemen, meld je dan even in het kantoor.

Organiseren jullie avonden voor de ouders?

Ja, elk jaar in de herfst is er een 10-minuten gesprek met de vaste leidster van je kind.
In het voorjaar is er een avond over een bepaald thema.